Hvordan brennes kaffen?
Ulike kaffetyper smaker forskjellig ettersom hvor mye de brennes.

Foto: Shutterstock
Ulike kaffetyper smaker forskjellig ettersom hvor mye de brennes.
Kaffebrenning er en kunst i seg selv, og det er avgjørende å finne riktig brenningsgrad og metode til de ulike bønnene. Det er under brenningen de ulike kaffetypene utvikler sine spesielle smakskarakteristikker. Men hvordan brennes kaffebønner?
I Coffee of the World-serien bruker vi to ulike brenningsmetoder:
I Norge er kaffen overveiende «medium brent», det vil si at bønnene brennes på ca. 220 grader i 4-6 minutter.
Slowroast er en metode der man bruker litt lavere temperatur over noe lenger tid enn normalt. Dette bidrar til å bevare flest mulig smaksnyanser, uten at enkelte smakskarakterer får for stor dominans.
Kaffen brennes i en trommelbrenner etter gammel tradisjon, der en trommel av metall varmes opp nedenfra slik at varmluften passerer gjennom kaffen under hele prosessen. Trommelen roterer hele tiden, slik at kaffebønnen er i kontinuerlig bevegelse, og får en lik brenning på alle sider.
Dette gjør det mulig å brenne kaffen lengre og jevnere, og utnytte alle de karakteristiske smaksnyansene og aromaene som ligger i råkaffen.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring