Hvordan lage god kokekaffe
Kokekaffe er for mange den beste kaffekoppen de får. Men hvordan lager man god kokekaffe på kjele?
Kokekaffe er for mange den beste kaffekoppen de får. Men hvordan lager man god kokekaffe på kjele?
I de kaldeste månedene av året kan vi se frem til kokekaffe på bål eller primus. I og perioden 15. september til 15. april er det virkelig et høydepunkt.
Server kaffen og nyt!
Det går fint an å lage kokekaffe uten bål også. Men det er ingenting som slår det å sitte rundt et bål med en varm kopp kaffe. Det generelle bålforbudet i Norge gjelder fra 15. april til 15. september. Dette for å forhindre spredning av en eventuell brann. De andre månedene i året er egentlig fritt frem å tenne bål. Så lenge man er fornuftig og aldri forlater bålet.
Kokekaffe er en gammel tradisjonell tilberedningsmetode. Men som ble byttet ut med kaffetrakteren på 60-tallet. Dette var en enklere mer sikker metode for å lage kaffe. Likevel er det mange som synes at den beste kaffen de får er kokekaffen.
En tradisjonell kaffekjele er nok det beste å bruke til å koke kaffe. Og lages den på bål, så bygg det opp stabilt, slik at den står stødig. Kaffen skal ikke koke mens man venter, den skal bare trekke. Så ta den gjerne av bålet mens du venter.
Tips! Hvis du skal servere kaffe til mange, er det praktisk å tilberede den i en kaffekjele. Om du bare skal lage én kopp, kan en Aeropress eller en Nanopress være et godt alternativ.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring