Hvordan oppbevare kaffe riktig?

Kaffe er faktisk ferskvare og måten du oppbevarer den på har stor betydning!

Espresso kopp og kaffebønner
Oksygen bryter ned mange av kaffens aromastoffer i løpet av kort tid

Mange av posene med kaffe har god holdbarhet så lenge den er i uåpnet emballasje. Men straks kaffeposen er åpnet, og kaffen er utsatt for luft mister den aromastoffer litt etter litt. En åpnet pose med filtermalt kaffe, bør helst bli brukt i løpet av to til tre uker.

Tilbereder du kaffen umiddelbart etter du har kjørt bønnene gjennom kvernen, får du nyttiggjort deg aromastoffene. Da er du nærmest garantert en god kopp kaffe.

Uåpnede kaffeposer bør oppbevares mørk og kjølig - men ikke i kjøleskap. Hell aldri kaffen ut av sin egen pose og over i en boks. Åpnet pose kan lukkes igjen med en klype eller strikk, men sørg for å klemme ut luften i posen først. Deretter kan du gjerne putte hele posen i en boks. Da vil kaffen holde seg fersk lengre.

En bedre kaffeopplevelse

Måten du velger å oppbevare kaffe på, har stor innvirkning på kaffens kvalitet!
Tilførsel av frisk oksygen er et dårlig utgangspunkt ved oppbevaring. Dette gjelder både hele bønner og filtermalt, og det kan i verste fall ødelegge en god kaffeopplevelse.

Oksygen bryter ned mange av kaffens aromastoffer i løpet av kort tid. Dette gjelder spesielt ferdig malt kaffe.

Jo finere du maler kaffebønnene, jo flere aromastoffer frigjør du. Noe som selvfølgelig bidrar til å gi en god smaksopplevelse om du tilbereder kaffen straks etter maling av bønnene.
Derfor er det viktig å male opp den mengde man trenger for umiddelbar bruk. Undersøkelser viser at espressomalt kaffe frigjør så mye som 60 % av aromastoffene innen 15 til 30 minutter etter kverningen.

Ønsker du å lese mer om kverning av kaffe og hvilken malingsgrad du skal bruke, trykk her..

Vintage kaffeboks

Du kan lese mer om akkurat dette temaet på Kaffegeek

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring