Månedens kaffe El Eucalipto Peru

Coffee of the World

Månedens kaffe i oktober - El Eucalipto Peru

Hver måned plukker vi ut en spesiell kaffe fra Coffee of the World-serien. Disse mener vi bør få litt ekstra oppmerksomhet. Derav tittelen "Månedens kaffe". I oktober er månedens kaffe InEl Eucalipto Peru.

El Eucalipto er dyrket på en liten kaffegård i fjellene i Moyobamba, nord i Peru. Dette er en søt og fruktig kaffe med smak av karamell, røde modne bær og tørket frukt.

En liten kaffegård i fjellene

El Eucalipto er en liten kaffegård i fjellene i Moyobamba, nord i Peru. Gårdens beliggenhet har ideelle dyrkeforhold for kaffe, med mineralrikt, leirete jordsmonn og gode høydemeter.

I Peru er det vanlig at kaffebøndene har små gårder med egne vaskestasjoner, og plukker og foredler kaffen selv. De første kaffetrærne ble plantet på El Eucalipto i 1980, av foreldrene til kaffebonden som driver gården nå: Juan Perez Delgado. Etter en utfordrende periode rundt 2014 med bladrust på kaffetrærne der mye av avlingen gikk tapt, fikk Juan hjelp av broren sin og utviklet teknikker og metoder for sykdomskontroll. Dette gav gode resultater med nye kvalitetsavlinger, og i dag er hele kjernefamilien involvert i driften.

Sammen har Juan og broren plantet over 2000 andre trær på gården som en del av et skogplantingsprosjekt, blant annet eukalyptus som gården nå er oppkalt etter. Målet med farmen er å drive bærekraftig uten negativ påvirkning av nærmiljøet.  

Vår Coffee of the World-serie selges blant annet hos MENY.

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring