Blå Java

Kaffebærene som er plukket til Blå Java er spesielt utvalgt og håndplukket. De er vasket og soltørket, og skiller seg spesielt ut når det gjelder smak.

Blå java
Månedens kaffe i juni

Hver måned plukker vi ut en spesiell kaffe fra Coffee of the World-serien. Disse mener vi bør få litt ekstra oppmerksomhet. Derav tittelen "Månedens kaffe". I juni er månedens kaffe Blå Java.

Blå Java består av utvalgte kaffebønner fra regionen Bondowoso øst på øya Java i Indonesia. Kaffen er søt og mild, med smak av sjokolade, plomme og karamell.

Fra en liten plante til en stor produksjon

Allerede i 1696 begynte hollenderne å dyrke kaffebønner på øya Java i Indonesia. Akkurat denne kaffetypen var en sterk bidragsyter at kaffe ble populært i resten av verden, og ble etter hvert kjent under navnet “BLUE JAVA”.

Navnet kommer av at de rå kaffebønnene har et blåaktig skjær i seg før de brennes.

Kaffeplanten kom til Indonesia fra India i 1696. Den nederlandske guvernøren i Malabar i India sendte et parti med Arabica-kaffebønner til guvernøren i Batavia, dagens Jakarta, i Indonesia. Det la etter hvert grunnlaget for en av de viktigste eksportnæringene i landet. I dag regner man med at mer enn to millioner mennesker er involvert i kaffeproduksjonen.


Vår Coffee of the World-serie selges blant annet hos MENY.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring