Noen alternativer til tradisjonell kaffe?

Drister du deg til å variere litt på den tradisjonelle kaffen, kan du hente inspirasjon fra vår liste over eksotiske kaffedrikker.

Vietnamesisk kaffe
Foto: Shutterstock

Under får du et utvalg kaffetyper du kanskje verken hørt om eller smakt før! Kanskje noen litt spesielle kombinasjoner i fohold til tradisjonell kaffe.

Is og søt melk

Ca Phe Da er en tradisjonell vietnamesisk iskaffe. Her kombineres like mengder søt kondensert melk og mørkbrent kaffe. Kaffen helles over is og kondensert melk, og resultatet er en deilig, søt og litt annerledes kopp med kaffe!

Smør og melk

Kopi Gu Yu er en form for tilberedning av kaffe som ikke er så vanlig i vesten. I en del asiatiske land er den derimot veldig populær. Her heller du varm kaffe i kondensert melk og topper den med smør. Kanskje ikke det legen din umiddelbart anbefaler, men det går jo an å prøvesmake en kopp!

Kopi Gu Yu

Salt ost

Kaffe med ost er en finsk spesialitet, her putter man en bit Leipäjuusto-ost i kaffen. Osten er en rik og salt ost. I kaffen frigjøres fettet, og sammen med saltet gir det en egenartet, men velsmakende kaffedrikk.

Svart pepper og sukker

Svart pepper-kaffe er en lokal favoritt i Senegal. Her kombinerer man svart pepper og sukker med en kraftig svart kaffe. Dette skal gi en svært dyp og jordaktig smak. Historien forteller at det var en religiøs leder for Mouride Brotherhood, en stor og betydelig religiøs bevegelse i Senegal, som utviklet drikken. Det ble gjort for at tilhengerne skulle holde seg våkne under de lange bønneseremoniene.

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring