Farmers

Rense kaffetrakteren er viktig!

Selv den beste kaffe kan ødelegges hvis utstyret som brukes i tilberedningen ikke er rengjort på en ordentlig måte. Derfor er det viktig å sørge for å rense maskiner og utstyr jevnlig.

Kaffekanne skjenker kaffe
Rent utstyr er viktig for å få frem alle de gode smakene!

For best mulig smak på kaffen må du huske å rense kaffetrakteren eller kaffemaskinen din innimellom.

Selv om ferdigbrygget kaffe inneholder over 98% vann, er det likevel små mengder fettstoffer i kaffen som over tid skaper et belegg, som igjen kan påvirke smaken på kaffen vi lager.

Rå kaffebønner har et fettinnhold på rundt 10 %, og mesteparten av dette forsvinner under brenningen. Men noe blir igjen, og dette sammen med urenheter i vannet kan over tid avleire seg i kaffemaskinen.

Dette kan gi en bismak på kaffen, og derfor er det så viktig å rengjøre kaffetrakteren/kaffemaskinen innimellom. Det anbefales i utgangspunktet å gjøre dette hver 14. dag. prosessen er enkelt og lite tidkrevende med tanke på hva du får i gjengjeld - nemlig god kaffe!

Til rengjøring bør du bruke vaskemidler som ikke er klorbaserte eller ''parfymerte''. Du bør være spesielt nøye med renholdet av tuten hvor det varme vannet kommer ut av trakteren. Skru den løs for en god rengjøring. Filterholderen trenger også jevnlig vask for å fjerne uønsket belegg.

For å rense kaffetrakteren, anbefales det å bruke rensemiddelet ''Clean Drop'' som er utviklet av Norsk Kaffeinformasjon.

Ulike typer rens for å rengjøre kaffetrakteren
Hvor ofte rengjør du din kaffetrakter?

Ønsker du å lese mer om hvordan du kan lage best mulig kaffe, klikk her!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring