Bleket eller ikke-bleket kaffefilter?

I butikken kan du velge mellom blekede eller ikke-blekede kaffefiltre. Hvilken variant bør du velge?

Kaffefilter skylles
Skyll gjerne filteret før bruk for å fjerne eventuell papirsmak.

Mange er av den oppfatning at de ublekede filtrene er de mest miljøvennlige, men dette er ikke tilfelle.
De blekede filtrene som selges med Svanemerking, som alle kaffefiltre fra JOH. JOHANNSON KAFFE, er produsert etter en metode som kalles oksygenbleking.

Enkelt sagt er dette en prosess hvor oksygen under trykk i alkalisk miljø brukes for å fjerne/løse ligninrestene i ubleket masse.

JOH. JOHANNSON KAFFEs kaffefiltre er produsert av skandinavisk skog og inneholder ingen sprøytemidler som forurenser luft eller vann.
Alle kaffefiltre er miljømerket med Svanemerket, og er dermed et miljøvennlig produkt.
Et godt argument for å bruke denne typen filter, er at det gir en bedre smak på kaffen.
De ublekede filtrene avgir en myraktig duft og smak som kan bidra til å forringe smaksopplevelsen av god kaffe.

Vi i Norsk Kaffeinformasjon anbefaler å bruke hvite kaffefilter fordi brune filter setter dårlig smak til kaffen.

Marit Lynes
Daglig leder, Norsk Kaffeinformasjon

Test selv

Du kan teste dette selv ved å legge et bleket/ubleket filter i hvert sitt glass.

Hell deretter over varmt vann og la det stå i et par minutter. Du vil da kjenne stor forskjell i duften fra de to glassene, og smaker du på vannet de har ligget i, vil du erfare at vannet med det ublekede filteret vil ha en myraktig smak.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring