Hvordan lage best mulig kaffe

For å lage den beste mulige kaffen, er det noen enkle tips du kan følge.

Slik lager du den perfekte kaffen!

For å lage den beste mulige kaffen, er det noen enkle tips du kan følge. Enten du ønsker å trakte kaffe på en kaffetrakter, lage på en presskanne eller lage kokekaffe på en kaffekjele, så er det noen generelle tips vi anbefaler:

– Det er viktig at utstyret som brukes alltid er rengjort, og for kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefales det å rense en gang annen hver uke.

– En viktig faktor for å få kaffen slik du ønsker, er riktig mengde kaffe i forhold til vann. 60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) per liter vann, gir en god og fyldig kaffe.

– Det er viktig å bruke frisk, kaldt vann, og bruk gjerne en egen beholder for å fylle vann i trakteren.

– Kaffe er ett produkt som er veldig ømfintlig for lys, luft og fukt, og kaffen bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør man beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper man at kaffen taper smak og aroma

– Kaffe smaker aller best straks den er ferdig. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter. Da kan den få en besk eller brent ettersmak.

– Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.

Nedenfor ser du forskjellige tilberedningsmåter – men det finnes jo utallige måter å lage en god kopp kaffe på, så her må man finne sin favorittmåte.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring