Skal det være en egg-kaffe?

La deg ikke skremme av at kombinasjonen egg + kaffe virker merkelig!

Eggekaffe
Foto: Shutterstock

Er du ute etter en annerledes kaffeopplevelse, kan det være verd å prøve egg-kaffe. Denne spesielle drikken er opprinnelig vietnamesisk og heter «ca phe trung» på originalspråket.

Egg-kaffe skal etter sigende være «oppfunnet» av en bartender ved Metropole Hotel i Hanoi en gang på 1940-tallet. Derfra har den funnet veien ut til barer og kaffesteder over hele Vietnam. Selv så vi ca phe trung på barmenyen til mondene Rex Hotel i Saigon.

Men hva er egentlig egg-kaffe, og hvordan lages det?

Forvarmet

Kort fortalt, du bruker sterk kaffe – en dobbel espresso fungerer utmerket. Så trenger du søt, kondensert melk og eggeplomme. I Vietnam er det ofte et lite ritual knyttet til kaffetilberedningen. Varmt vann siles gjennom en slags beholder med finmalt, mørkbrent robusta og ned i en forvarmet kopp. Akkurat denne delen av tilberedningen kan forkortes ved å bruke espresso fremstilt på vanlig måte.

Pisk grundig

Mens espressokannen gjør jobben sin, tar du frem et egg og skiller eggehvite og plomme. Det er kun plommen du skal bruke. Den legger du i en skål hvor du heller i 1 desiliter søt, kondensert melk. Så pisker du dette godt sammen. Bruk gjerne en visp eller mikser. Visp så lenge at fargen endrer seg fra sterkt gul til luftig lysegul.

Hell forsiktig

Hell kaffen i serveringskoppen og hell deretter det sammenvispede egget forsiktig over kaffen, slik at det dannes et lokk.

Vips, egg-kaffen din er ferdig!

Det finnes flere ulike varianter av egg-kaffe. Noen tilsetter vaniljesmak, andre serverer kaffen kald. Her er det nok bare å prøve seg frem.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring