Slik lager du gresk og tyrkisk kaffe
Gleden over denne kruttsterke søte kaffen har mange hatt på ferier.
Gleden over denne kruttsterke søte kaffen har mange hatt på ferier.
Men så kommer vi hjem til de gamle vanene og glemmer bort denne kaffegleden helt til neste ferie. Eller så lengter vi til den og forsøker å få det til her hjemme, uten helt å lykkes. Fortvil ikke, her kommer noen tips til hvordan du kan lage gresk og tyrkisk kaffe.
Du trenger en spesialkanne for å få det beste resultatet, den heter briki i Hellas, og ibrik eller cezve i Tyrkia. Dette er de vide, små åpne kannene med lange håndtak som du får servert kaffen fra.
Videre trenger du finmalt kaffe, den fineste oppmalingsgraden du kan få! Sukker er også en vanlig ingrediens i gresk og tyrkisk kaffe, men dette kan velges bort. For å få det autentisk må du bruke små kaffekopper; de er ofte i ganske tykt porselen og på størrelse med romslige espressokopper. En skje trenger du også.
Vel bekomme!
Lyst til å sjekke ut flere spennende bryggemetoder? Les mer på KaffeGeek.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring