Espresso jule-fudge med sjokolade og kanel

Julen er her og det er klart for å bake! Prøv en fantastisk jule-fudge som er perfekt å servere gjestene.

Espresso fudge med sjokolade og kanel

Lyst på noe digg til kaffen som er enkelt å lage? Da burde du prøve espresso jule-fudge med sjokolade og kanel. Denne kan du bake nå og ha i kjøleskapet i opptil 2 måneder! Den kan også fryses om du ønsker det.

Ingredienser:

  1. 0,6 dl espresso (eller ekstra sterk kaffe)
  2. 1 ts vaniljeekstrakt
  3. 1 ss kanel
  4. 480 gram sjokoladechips
  5. 4 dl søtet, kondensert melk
  6. ½ ts salt
  7. Karamellsaus (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Kle en form (ca. 20×20 cm) med bakepapir.
  2. Varm opp sjokolade, kondensert melk og salt over vannbad på middels varme. Rør kontinuerlig slik at blandingen ikke koker.
  3. Bland inn kaffe, vanilje og kanel. Rør til blandingen er helt glatt.
  4. Hell blandingen over i formen med bakepapir.
  5. Dersom du ønsker, kan du tilsette litt karamellsaus på toppen av fudgen. Bland det lett inn med en gaffel.
  6. Sett fudgen i kjøleskapet i minst 2 timer.
  7. Når fudgen er fullstendig avkjølt, kan du ta den ut av kjøleskapet og hvelve den over på en skjærefjøl. Del den opp i passe store biter.
  8. Server fudgen som den er, eller pakk inn fudgebitene individuelt i litt matpapir.

Da er det bare å nyte jule-fudge og kaffe!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring