Farmers

Huskee Cup – kopp laget av kaffeskall

Når kaffebønnene ligger inne i kaffebærene, er de omgitt av et tynt skall. Under kaffeproduksjonen blir skallet fjernet, og ender vanligvis opp som avfall.

Varm drikke skjenkes i Huskee Cup
Foto: Huskee Cup

En gruppe australske gründere spurte seg hvordan de enorme mengdene med skall kan utnyttes, og utviklet «Huskee» – kaffekopper som er både holdbare og gjenvinnbare.

Huskee-koppene har vært del av en Kickstarter-kampanje, der nye kreative prosjekter samler økonomisk støtte gjennom folkefinansiering. På HuskeeCups Kickstarter-side blir koppenes historie og mange fordeler beskrevet.

Tonnevis med skall

Når man vet at det går med ca. 8-10 000 kaffebønner til én kilo brent malt kaffe, er det kanskje ikke så vanskelig å se for seg at verdens kaffeproduksjon etterlater seg mer enn 1,35 millioner tonn med skall-avfall i løpet av ett år.
Skallet som brukes i produksjonen av Huskee-koppene, blir i første omgang hentet fra en kaffegård i provinsen Yunnan, som ligger på grensen mellom Kina og Myanmar. Koppene har fått navn etter det engelske ordet for skallet, «husk».

Mange fordeler

Ifølge gründerne har koppene egenskaper som gjør at kaffen holder seg varm lenger enn hva som er vanlig. Koppene skal også være gode å holde og funksjonelle i bruk. Ikke minst har de et moderne design.
Take away-kaffe etterlater seg store mengder avfall i form av engangskopper. Huskee-koppene er et bærekraftig alternativ; de er gjenvinnbare, og det er utviklet lokk i samme materiale.

Koppene trenger dessuten ikke å bli kastet etter én gangs bruk, de tåler oppvaskmaskin og skal være svært holdbare.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring