Hvordan brennes kaffen?
Ulike kaffetyper smaker forskjellig ettersom hvor mye de brennes.
Ulike kaffetyper smaker forskjellig ettersom hvor mye de brennes.
Kaffebrenning er en kunst i seg selv, og det er avgjørende å finne riktig brenningsgrad og metode til de ulike bønnene. Det er under brenningen de ulike kaffetypene utvikler sine spesielle smakskarakteristikker. Men hvordan brennes kaffe?
I Coffee of the World-serien bruker vi to ulike brenningsmetoder:
I Norge er kaffen overveiende «medium brent», det vil si at bønnene brennes på ca. 220 grader i 4-6 minutter.
Slowroast er en metode der man bruker litt lavere temperatur over noe lenger tid enn normalt. Dette bidrar til å bevare flest mulig smaksnyanser, uten at enkelte smakskarakterer får for stor dominans.
Her brennes kaffe etter gammel tradisjon, der en trommel av metall varmes opp nedenfra slik at varmluften passerer gjennom kaffen under hele prosessen. Trommelen roterer hele tiden, slik at kaffebønnen er i kontinuerlig bevegelse, og får en lik brenning på alle sider.
Dette gjør det mulig å brenne kaffen lengre og jevnere, og utnytte alle de karakteristiske smaksnyansene og aromaene som ligger i råkaffen.
Smaken på kaffen ligger ikke bare i brenningen, men også hvor den kommer fra. Les mer om dette her.
Lyst til å lære flere spennende ting om kaffe? Sjekk ut KaffeGeek!
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring