Ord og uttrykk
Kaffe har mange forskjellige tradisjoner rundt om i verden og derfor har det også oppstått mange forskjellige kaffetyper som du finner på kaffebarer. Men hva består de forskjellige kaffene av?
Kaffe har mange forskjellige tradisjoner rundt om i verden og derfor har det også oppstått mange forskjellige kaffetyper som du finner på kaffebarer. Men hva består de forskjellige kaffene av?
Går du til en kaffebar i dag, vil du se en meny med mange forskjellige kaffetyper. Noen kjenner du, men enkelte har du kanskje ikke smakt engang nettopp fordi du ikke vet hva det er.
Og noen kan du få med enkel espresso, mens andre passer bedre som dobbelt. Det kan kanskje være vanskelig å sette seg inn i alt og dermed tørre å prøve noe nytt. derfor får du en kjapp innføring i forskjellige kaffetyper her.
En enkel eller dobbel espresso som fylles opp med varmt vann, serveres i en kaffekopp.
Det finnes to hovedtyper kaffebønner, Arabica og Robusta. 98 % av all kaffe som importeres til Norge er Arabica. En av hovedforskjellene på Arabica- og Robusta-bønner er smaken.
Kaffe med melk, på franskmennenes vis. 50% kaffe, og 50% melk. Kaffen bør gjerne være franskbrent espresso – som er noe lysere brent enn italiensk espresso.
Kaffe med melk på Italienernes vis: 1 shot espresso blandet med varm melk.
Kaffedrikk bestående av espresso med mikroskum. Det kan sammenlignes med en latte, men mindre i volum og med mindre mikroskum. Den har derfor en høyere andel kaffe til melk samt melk som er mer fløyelsaktig i konsistensen - slik at espressoen kan dominere smaken, mens den støttes av melken
En Caffè latte med sjokoladesaus.
Består av en del espresso og 50/50 varm melk og melkeskum.
1 shot espresso serveres i en espressokopp, og fyll opp med steamet melk.
Steamet melk med valgfri sirup.
En vanlig espresso toppet med lett pisket kremfløte.
Espresso med en skvett melkeskum til pynt.
En lang espresso – her lar man espressoen renne lengre, med mer vann, enn i en vanlig espresso.
Er en kort espresso. Lages på mindre mengde vann enn espresso, og vil derfor bli sterkere i smaken.
Caffè Latte laget med skummetmelk.
Kanskje du nå våger å prøve noe annet enn den vanlige typen du alltid pleier å kjøpe?
Tåler du ikke vanligmelk og lurer på hvilken plantemelk du burde bruke?! Les her.
Lyst på mer spennende kaffefakta, sjekk ut KaffeGeek.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring