Farmers

Aeropress – for god kaffe på tur!

Prøv å ta med aeropress på turen – den lager veldig god kaffe!

Du trenger ikke å gi avkall på god kaffe, selv om du er ute på tur.

Mange tyr til pulverkaffe fordi det er lettvint, men med de riktige forberedelsene er det er ikke så komplisert å lage kvalitetskaffe også utendørs. En Aeropress i sekken tar ikke mye plass, og utgjør heller ingen stor forskjell på vekten.

Og det viktigste av alt: Den gir veldig god kaffe!

Kaffebryggeren er laget av plast, og er dermed robust og ikke minst enkel å rengjøre. Utstyret består av en beholder, et stempel og en liten filterholder med papirfilter. En stoppeklokke er også på sin plass, for med denne bryggemetoden er det viktig å være nøyaktig! Den totale bryggetiden skal være mellom 1–2 minutter, avhengig av oppskriften du følger.

kaffe på bål
Kok opp vann på bål!

Tips og råd!

Nykvernede ALI-bønner?

Kaffe blir som kjent aller best når den er nykvernet, men sekken blir lettere om du lar håndkvernen bli stående hjemme. Du kan jo kverne kaffen like før du legger ut på tur; for eksempel ALI Kaffe hele bønner. Til Aeropress er det anbefalt å bruke kaffe som er kvernet finere enn filtermalt, gjerne et sted mellom ekstra finmalt og finmalt.

Friskt vann?

Friskt vann gir aller best kaffe, men med mindre du får tilgang på vann der du kommer, må du ha med deg dette også. Hvis du har med deg ferdigoppvarmet vann på termos, trenger du ikke tenke på oppvarming i form av bål eller kokeapparat, hvilket gjør tilberedningen mer lettvint. Når du skal presse ned stempelet, må du bruke nokså stor kraft, og underlaget bør derfor være så flatt som mulig. Kaffen kan med fordel brygges rett i koppen.

Vær nøyaktig

For at kaffen skal bli best mulig, er det viktig å være nøyaktig når det gjelder både tid og dosering. Det kan derfor være lurt å veie opp korrekt mengde kaffe på forhånd, med mindre du bruker en måleskje. Et godt utgangspunkt vil være 17–18 gram kaffe til 250 gram vann. Oppskriften kan tilpasses etter bønner og smakspreferanser. Hvis du søker på nettet, vil du finne en rekke forskjellige oppskrifter; Aeropress-kaffe kan nemlig brygges på mange forskjellige måter.

Vi ønsker deg en god tur med gode kaffeopplevelser!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring