Cupcake med espresso og sjokolade

Muligens den beste cupcaken du har smakt!

Cupcake med espresso og sjokolade
Cupcake med espresso og sjokolade

Hva passer vel ikke bedre sammen enn sjokolade og kaffe? Det må vel være den beste komboen som finnes! Prøv deg på denne digge cupcake oppskriften, men vi må advare deg - å spise bare én er umulig.

Ingredienser:

  • 280 gram hvetemel
  • 160 gram sukker
  • 1 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 2 ss sterk kaffe/espresso shot
  • 120 gram smør
  • 2,5 dl melk
  • 100 gram mokkabønner

Kaffekrem:

  • 2 ss melk - oppvarmet
  • 1 ss sterk kaffe - anbefaler Brazilian Pea Blend espresso
  • 110 gram smør - romtemperert
  • 400 gram melis
Mmmm nam!

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker sammen med en visp. Smelt smøret og bland sammen med melken. Ha dette i eggeblandingen. Deretter sikter du sammen de tørre ingrediensene i blandingen og rører den jevn. Tilslutt grov hakker du mokkabønner og blander inn i røren.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel røren i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca. 12 cupcakes.

Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. (husk å sjekke med en kakenål at de er gjennomstekt). Når de er ferdige må de avkjøles helt før du legger på kaffekremen.

Pisk smøret luftig, varm opp melken (den skal ikke koke), bland inn kaffen og rør dette inn i smøret sammen med melis. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.

Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte cupcake. Pynt med mokkabønner.

Voilá!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring