En tone colombiansk i Evergood

Den colombianske kaffen i Evergood har milde og velbalanserte smaker av kirsebær, steinfrukt og sjokolade. Den har passe fyldighet og en fruktig syrlighet som ikke er overveldende. Lukten oppfattes ofte som søt, nesten litt som karamell, men også kakao.

Kaffebær

Det har vært dyrket kaffe i colombia siden tidlig på 1800-tallet, og de er et av verdens største kaffeproduserende landene i verden den dag i dag. De produserer ca 15% av all kaffe i verden. Det meste av standard colombiansk kaffe dyrkes av relativt små gårder og samles deretter inn, våtbehandles (vaskes), males og eksporteres av Colombian Coffee Federation. 

En gammel maskin brukt til å ''skrelle'' av frukten rundt selve kaffebønnen.

JORDBRUK

På grunn av den store geografiske størrelsen til Colombia, varierer innhøstingssesongen utifra den delen av landet plukkingen skjer, men de fleste avlingene høstes mellom september og januar, men noen deler skjer fra april til august. Den konsekvente produksjonen fører til mer stabile priser og en konstant tilførsel av colombiansk grønn kaffe til det nordamerikanske markedet. Kaffen dyrkes i høyder som varierer fra 1200 meter til 1800 meter over havet, og tilbyr mange muligheter for høyt rangerte og kun høyvokst kaffe. Colombiansk kaffe blir vanligvis vasket og soltørket.

Colombia har en tendens til å produsere hovedsakelig arabicabønner. Arabica og Robusta er de to hovedtypene kaffebønner som dyrkes i verden. Arabicaen er lettere og søtere, mens Robusta er mer bitter og litt jordlig i smaken. Colombia dyrker for det meste Arabica-bønner, noe som gir bønnene den lette og blomstrende smaken som mange kaffeelskere ønsker.

Det høye volumet av avlinger som dyrkes i landet betyr at disse premium Arabica-bønnene også er noen av de mest aggressivt prisede på markedet, og fungerer som en base for mange blandinger.

Hvorfor er kaffe så viktig i Colombia?

Kaffe i Colombia er mye mer enn bare en varm drikke; det er et viktig aspekt ved den nasjonale identiteten. Den bringer mennesker sammen, skaper forbindelser og vennskap, den har blitt et viktig symbol på colombiansk identitet, og sørger til og med for titusenvis av levebrød over hele landet. 

Hva putter colombianere i kaffen?

Colombianerne starter vanligvis morgenen med en tinto. Det er en liten kopp kaffe, svart og søtet med sukker eller panela, et råsukker som er vanlig i Latin-Amerika. Tintos er generelt ikke sterke, og de serveres vanligvis ganske søte. Men en annen ting du kanskje ikke visste er at colombianere drikker, er kaffe med ost! Lokalbefolkningen elsker dette. De dypper en spesiell type ost i kaffe og rører den til en klebrig konsistens er dannet. De drikker dette med en brødskive. For at dette skal fungere, kan du ikke bare bruke hvilken som helst ost. Vanligvis bruker colombianerne queso campesino eller queso doble crema, som er to forskjellige typer colombiansk ost. Kanskje dette er noe du har lyst til å prøve?

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring