Farmers

Ingen helserisiko

EU-kommisjonen ba European Food Safety Authority (EFSA) om å gjennomføre en vurdering av helseeffekter knyttet til koffeinforbruk.

Illustrasjon koffein

Et spørsmål mange lurer på er: Er kaffe farlig? Hvor mye skal til for at det kan være skadelig og er kaffe skadelig i det heletatt?

EFSA har nå publisert sin «Scientific Opinion on the safety of caffeine», og konklusjonen er klar:

Daglig inntak av koffein utgjør ingen helserisiko for den alminnelig friske befolkningen.

Malt espresso og hele kaffebønner
Kaffe er ikke farlig og kan nytes med god samvittighet!

EFSA sin konklusjon

Dette gjelder koffeininntak, uavhengig av kilde, opp til 400 mg per dag for en voksen person på 70 kg. For gravide kvinner vil et koffeininntak opp til 200 mg per dag generelt ikke gi opphav til sikkerhetsbekymringer for fosteret.

EFSA, som er Europa Food Safety Authority, har også vurdert koffein fra kosttilskudd i kombinasjon med fysisk trening, om mulige farer av å innta koffein sammen med alkohol, koffein og energidrikker, og med p-synephrine, et stoff som i økende grad finnes i kosttilskudd. Det er første gang at risikoen fra koffein fra alle kosttilskuddkilder er vurdert på EU-nivå.

En rekke risikovurderinger gjennomført av nasjonale og andre myndighetsorganer rundt om i verden ble grundig analysert av EFSA arbeidsgruppe. Vurderingen ble avsluttet etter omfattende innspill fra medlemsstatene, forbrukergrupper, industrien og andre interesserte. EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat. Så konklusjonen blir vel: Er kaffe farlig? Nei, kaffe er ikke farlig og det skal store mengder med til for at det kan utgjøre en helserisiko.

Har du lyst til å lese mer om kaffe og helse finner du mye stoff på Coffee & Health.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring