Affogato – kaffedesserten du kan nyte året rundt!
Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Affogato - en italiensk dessert bestående av is og kaffe.
Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk. Noen vil vel kalle det en dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.
For å lage en nydelig affogato, skal du børst brygge en rykende fersk og knallsterk kaffe; ofte en espresso. Om du ikke får lagd espresso passer det også bra å bruke en mørkere brent kaffe. Legg deretter en passende mengde vaniljeiskrem opp i en serveringsskål, og hell den varme kaffen over.
Ifølge puristene er det slik den skal serveres.
Men er du vågal, bruker du fløtekrem som en ekstra «finish», og drysser deretter litt revet sjokolade eller nøtter over det hele (og kanskje til og med litt salt…).
Er du virkelig eventyrlysten, kan du jo bytte ut hele vaniljeisen med sjokoladeiskrem!
Det sier seg selv at retten – eller drikken – serveres umiddelbart; gjerne med en biscotti eller to.
Sjekk ut KaffeGeek for flere spennende oppskrifter!
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring