People, Planet, Profit – Rainforest Alliance

Hvordan oppsummere effekten av å kjøpe Rainforest Alliance-sertifiserte produkter.

Kaffefarm Cost Rica

Hva er virkningen av å skaffe mer bærekraftig tilgang gjennom Rainforest Alliance-sertifiseringsprogrammet? Det er et spørsmål som vi (og sannsynligvis våre partnerbedrifter også) ofte blir stilt. Selvfølgelig kan vi liste opp dusinvis av fordeler for mange interessenter. Men vi liker å holde ting enkelt. Nedenfor oppsummerer vi virkningen av Rainforest Alliance-sertifiseringen, med fokus på de 3 P-ene – People, Planet, Profit

De 3 P-ene

De 3 P-ene gir en flott ramme for å snakke om bærekraft. Hvorfor? Fordi de viser viktigheten av å ha en helhetlig tilnærming, balansere sosiale, miljømessige og økonomiske hensyn. Partnerbedrifter kan bruke de 3 P-ene til å forklare hvorfor de har valgt å samarbeide med Rainforest Alliance og for å vise ansatte og kunder hva det betyr i form av konkrete fordeler for bønder, arbeidere, deres familier og planeten.

People

Menneskers rettigheter og velvære er nøkkelen til Rainforest Alliance Sustainable Agriculture Standard som sertifiseringen er basert på. Menneskerettighetene må respekteres på Rainforest Alliance-sertifiserte gårder, for å gjøre dem til bedre og tryggere steder å bo og arbeide på. Bønder er pålagt å sørge for anstendige boliger til arbeidere, tilgang til rent drikkevann, sanitæranlegg og helsetjenester. På en sertifisert gård må arbeiderne bruke riktige verneklær når de arbeider med kjemikalier. Rainforest Alliance tar for seg barne- og tvangsarbeid og fremmer likestilling og ikke-diskriminering. Sertifiserte gårder jobber mot bedre levebrød for bønder og arbeidere.

Soltørkede kaffebønner som vendes
Kaffebonde som jobber med soltørkede kaffebønner.

Planet

Bønder i Rainforest Alliance-sertifiseringsprogrammet bruker land, vann og energi forsiktig, og beskytter naturressursene og miljøet de bor og arbeider i. De bidrar til å beskytte planeten ved å bruke færre kunstgjødsel og sprøytemidler, forhindre forurensning og er nøye på håndtering av avfall. Bønder lærer å beskytte skogkledde og vernede områder, som igjen bidrar til å støtte biologisk mangfold av planter og dyr. De er opplært til å bruke klimasmarte jordbruksteknikker som hjelper dem å tilpasse seg og bli mer motstandsdyktige mot effektene av et klima i endring.

Profit

Rainforest Alliance programmet resulterer i avlinger av bedre kvalitet og høyere avkastning – med lavere kostnader – og bidrar til å skape langsiktig økt produktivitet og bedre inntekter. På den måten kan bønder også forhandle seg frem til en bedre pris for produktene sine. Bedre priser med lavere kostnader betyr høyere fortjeneste; og høyere fortjeneste bidrar til bedre livskvalitet og større mulighet til å investere på lang sikt. Det er bra for bønder, deres familier og deres lokalsamfunn.

Med denne infografikken er det lettere å oppsummere virkningen av Rainforest Alliance-sertifiseringen.

Ønsker du å lese mer kan du gå inn på www.ra.org

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring