Tilberedning – for den beste kaffen

Noen kaffebønner og blandinger smaker rett og slett bedre enn andre. Men hvorfor blir det slik? Her skal vi se på hvilke faktorer som gjør at enkelte kaffebønner får et rikere smaksbilde og aroma enn andre.

En kanne kaffe blir traktet i Moccamaster

Vi har en liste over faktorer som kan hjelpe deg med tilberedning for best mulig kaffe.

– Det er viktig at utstyret som brukes alltid er rengjort, og for kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefales det å rense en gang annen tilberedning hver uke.

– Det er viktig å bruke frisk, kaldt vann, og bruk gjerne en egen beholder for å fylle vann i trakteren.

– En viktig faktor for å få kaffen slik du ønsker, er riktig mengde kaffe i forhold til vann. 60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) per liter vann, gir en god og fyldig kaffe.

– Kaffe er ett produkt som er veldig ømfintlig for lys, luft og fukt, og kaffen bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør man beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper man at kaffen taper smak og aroma

– Best kaffe får du best straks den er ferdig. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter. Da kan den få en besk eller brent ettersmak.

– Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.

Presskanne kaffe

Det er viktig at presskannen forvarmes, for å unngå at kaffen blir fort kald.
Fyll varmt vann i kannen og la den stå mens du koker vann.
Hell over ønsket mengde presskannemalt kaffe, og kokende vann.

Vann fylles på presskanne

Kokekaffe

Bruk en ren kjele, helst av rustfritt stål. Hell i ønsket mengde friskt, kaldt vann, og varm opp til kokepunktet. Mål så opp ønsket mengde kokmalt kaffe, 60g kaffe per liter vann gir en god og smakfull kaffe.

Kokekaffe

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring