Flyttet hjemmefra?

Slik lager du kaffe som er like god som den du fikk hjemme!

Kvinne drikker kaffe blant flytte esker

Det er heldigvis enkelt å lære seg å lage god kaffe. Her er gode tips til deg som skal begynne å brygge kaffen helt selv!

Som ny student er det mye som skjer i livet. Mange flytter hjemmefra, kanskje til en helt ny by og det er mye nytt som skal oppleves og læres.

Det å flytte hjemmefra er stort av flere grunner. Du får din egen plass, du får innrede som du selv vil, det er mer ansvar og ikke minst, du må lage mat og koke kaffe helt selv. Slik lager du kaffe som smaker like godt som den du fikk hjemme!

Slik lager du kaffe med kaffetrakter

En rykende fersk kopp kaffe er ofte et morgenrituale og for mange en viktig start på dagen. Å lage god kaffe med en kaffetrakter er ikke vanskelig, men det er et par ting som kan utgjøre en stor forskjell.

Alt starter med godt utstyr og ingredienser, og en god kaffetrakter skal brygge kaffe med riktig tid og temperatur. Det kan derfor lønne seg å bruke litt tid på å velge kaffetrakter før du går til innkjøp. Det finnes mange gode brukte kaffetraktere til salgs, så sjekk gjerne hva som finnes av brukte kaffetraktere før du kjøper en ny.

Vær også nøye med renhold av kaffetrakteren, da får du best smak på kaffen. Sett opp regelmessig rens som en del av husvasken, så er du sikker på at det blir gjort.

Bruk alltid friskt, kaldt vann - det gir den beste kaffen, og du bør også skylle kaffefilteret i vann før du lager kaffe.

Husk at når kaffen er klar, bør den ikke bli stående på varmeplaten. Da kan du ende opp med en brent og bitter kaffe. Ha den heller over på en termokanne, eller forsøk å ikke brygge mer enn du skal drikke.

Alternativer til kaffetrakter

Det er ikke alltid det egner seg med en kaffetrakter på hybelen, og heldigvis finnes det mange gode ikke-elektriske måter å lage kaffe på. Som et alternativ til kaffetrakteren kan du gå til innkjøp av en presskanne. Det krever minimalt med utstyr, og du behøver kun kaffe, vann og presskanne.

Her finner du gode tips til å lage kaffe med presskanne. Det kan være nyttig å vite at du ikke må ha presskannemalt kaffe til presskanne. Vanlig filtermalt kaffe egner seg like godt i presskanne. Det eneste du må passe på er å la kaffen trekke litt kortere, siden kaffen er malt litt finere.

Et annet godt alternativ til kaffetrakter er en aeropress. En aeropress er en slags hybrid variant av presskannen, der du i tillegg presser kaffen ut gjennom et filter. Det er perfekt for deg som liker at kaffen er filtrert før du drikker den, og den er også veldig praktisk for deg som liker å lage kaffe på tur.

Her ser du hvordan du lager kaffe med aeropress. Til aeropress kan du bruke vanlig filtermalt kaffe, og husk også her å bruke kaldt, friskt vann og skylle filteret før bruk.

Lykke til!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring